Sportief steppen

 Wat is Kickbiken?

Kickbiken is niet anders als steppen op een voor deze intensieve sportbeoefening aangepaste uitvoering.

Techniek en beweging bij Kickbiken!

Kickbiken is een uitstekende vorm van bewegen waar sport en ontspanning prima samen kunnen gaan. De juiste techniek is hierbij belangrijk om het optimale sportieve plezier en opbouw van een goede conditie er uit te kunnen halen. Het steppen vergt niet veel kracht om vooruit te gaan, maar is meer geënt op techniek en opbouw van een goede basis conditie. Een juiste techniek van het wisselen van de voet en de afzet is noodzakelijk om verzuring in de benen te voorkomen. Bij deze sport wordt op een manier van lichte belastingen je uithoudingsvermogen sterk verbeterd en veel spieren in benen en rug sterker gemaakt. Er ontstaat zeker bij de duurtrainingen een goede verbranding met nauwelijks een overbelasting indien conditie en techniek goed zijn. Daarom worden bij ons de trainingen verzorgt en begeleid door een ervaren Kickbiker om te zorgen dat je later moeiteloos lange tochten kan maken en harder gaat als de gemiddelde fietser.

Voor wie is Kickbiken geschikt?

Kickbiken (steppen) is een sportieve en veilige bewegingsvorm die in groepsverband wordt beoefend en als beweegvorm op zich veel plezier geeft. Kickbiken is een ideale activiteit voor iedereen die zijn conditie wil verbeteren. Kickbiken is een sport die geschikt is voor jong en oud, voor actieve, minder actieve en zelfs voor inactieve personen.

Inhoud van een training

Een training duurt van één tot anderhalf uur en kan bestaan uit een warming-up om de spieren los te maken, een oefeningen in de techniek van het steppen, oefeningen met tempowisselingen, heuveltraining, duurtochten enz.

Verbetering van de conditie

Eén of twee keer in de week één tot anderhalf uur bewegen in de buitenlucht verbetert de conditie en gezondheid aanzienlijk. Door regelmatig zelf te gaan steppen of een extra groepstraining in te bouwen zal de totale lichamelijke conditie al snel verbeteren.

Laagdrempelig instappen

Kickbiken (steppen) is in aanvang een laagdrempelige gezondheidsbevorderende bewegingsvorm. Op dit moment is er nog zeer beperkt de mogelijkheid bij inschrijving om materiaal te huren zodat je rustig kan bepalen of deze sport ook wat voor jou is.
Deelnemen aan Kickbiken bij Outdoor Sport Promotion Maassluis is mogelijk door je in te schrijven als donateur van onze Stichting voor slechts € 20,- per jaar.

Trainingen

Deelnemen aan de trainingen is op een instuif basis en kan iedereen aan mee doen. De kosten voor u als donateur is dan € 2,- per training en anders € 5,- p.p. Onze vaste training is op dit moment nog op de zondagmorgen om 10.00 uur bij het wielerparcours onderaan de Vlaardingsedijk bij Maassluis.

Voor meer informatie of aanmelding kijk dan even op onze pagina ”inschrijven”.