Skiken

Skiken is een combinatie van skaten (de langlauftechniek) en Biken (vanwege de luchtbanden en de sensationele remtechniek). Met de skike kun je op alle verharde wegen en bijna alle onverharde wegen skiken. Bovendien is skiken veilig door het unieke en bijzonder effectieve remsysteem(gepatenteerd) en de korte en lange wielstand (instelbaar). Onder alle weersomstandigheden(dus ook bij regen). Dit kan dus niet met skeeleren of skaten.

Met een paar goede stevige schoenen stapt u zo op de skike en worden deze keurig op maat afgesteld. Dan nog even de banden goed aantrekken om de schoen en het onderbeen en we kunnen van start.

Helaas is dat in de praktijk niet zo want al bent u nog zo’n goede Skater ook deze sport heeft wel degelijk zijn specifieke onderdelen die enkele lessen noodzakelijk maken.
Maar daarna gaat er een wereld van plezier voor je open want ongeacht de weersomstandigheden en minder gladde ondergrond kan je beginnen aan mooie korte en lange duurtochten.

Klik hier voor een filmpje van het skiken.

Uitrusting.
Skiken wordt met stokken(poles)gedaan.De lengte wordt bepaald door je lichaamslengte te vermenigvuldigen met 0,9.Een helm dragen is verplicht. Voor de beginners adviseren we het dragen van knie en elleboogbescherming.

Wie kan er Skiken?
In principe kan iedereen het skiken leren. Skiken kan van jong tot oud. Het is een gezonde sport. Skiken is een :Total-body-workout en kan overal worden gedaan.

Waar kan ik Skiken?
Skiken kan overal. On –en offroad. Globaal kun je stellen dat je overal waar je met een mountainbike durft te komen ook kunt skiken, als het maar breed genoeg is! De meeste skikers kom je tegen op landwegen en bospaden en schelppaden.

Waar kun je lessen?
Er zijn in Nederland nog maar weinig mogelijkheden om te lessen. Dit komt omdat de sport hier nog maar aan het begin staat en er dus nog weinig instructeurs zijn. Wij zijn als `Outdoor Sport Promotion Maasluis` in de gelukkige omstandigheid dat een van onze Nordic Walking instructeurs ook een trainersopleiding in het skiken heeft gedaan en dus bevoegd is om les te geven in deze sport. Wil je meer weten over de mogelijkheden van lessen en trainingen kijk dan even op onze pagina inschrijven.