Skaten

Skaten en/of Skeeleren bij Outdoor Sport Promotion Maassluis  

 

Waarom skaten?

Skaten, skeeleren of rolschaatsen is al vele jarenlang een zeer populaire manier van sportief bewegen in de frisse buitenlucht en bovendien een makkelijke en snelle manier van verplaatsen. Je komt op deze manier sneller en makkelijker op de vele mooie plekjes die Nederland rijk is.

 

Skaten en skeeleren als sport

Net als schaatsen zijn deze sporten goed voor een goede opbouw van je conditie en ontwikkeling van je spieren.

Vooral de spieren in de bovenbenen en billen worden beter ontwikkeld, zorgt voor een verbetering van de stofwisseling en een goede verbranding.

 

Voor wie is skaten geschikt?

Skaten is een sport die iedereen kan leren en waar iedereen veel plezier in kan hebben. Er is eigenlijk geen excuus te bedenken om dit niet te doen. Uiteraard heb je het meest plezier in deze sport als je de techniek goed beheerst. Het handigste is om een paar “inline-skates” aan te schaffen.

 

Inline-skaten

Om je hierbij goed op weg te helpen ben je bij ons aan het juiste adres. Hans Dries is een van de oprichters van Outdoor Sport Promotion Maassluis, een begrip in de regio voor wat betreft skaten en skeeleren en een ervaren instructeur. Wat je eigenlijk nodig heb om te beginnen zijn allereerst een paar skates van goede kwaliteit.

Daarbij is beschermende kleding voor de pols, elleboog, knie en hoofd zeker aan te bevelen.

 

Hoe kan ik het beste beginnen?

Voel je veilig en neem een paar lessen, zodat je daarna probleemloos kan aansluiten bij de trainingen.

Deze lessen bestaan voornamelijk uit remmen, stoepjes en oneffenheden behendig nemen, slalom, bochten en heuvels. Alleen als je deze technieken goed beheerst, kan je veilig de weg op.

 

Veel mensen die wij op de weg zien skaten kunnen “niet” of nauwelijks remmen, draaien of behendig keren en adviseren wij eigenlijk om hieraan bij ons via wat extra bijscholing aandacht te besteden. Pas dan haal je het optimale plezier en rendement uit deze sport.

 

Hoe kan ik deelnemen aan de trainingen voor skaters, skeelers en rolschaatsers

Eén of twee keer in de week één tot anderhalf uur bewegen in de buitenlucht verbetert de conditie en gezondheid aanzienlijk. Hebt u dus ervaring in de genoemde sporten meld je dan aan als donateur voor slechts € 10,- per seizoen. Als donateur is het dan mogelijk deel te nemen aan onze trainingen voor slechts € 2,00 per training en anders kost je dat € 4,00 per training (excl. gebruik van materiaal).

 

Trainingen

Deelnemen aan de trainingen is op een instuif basis en kan iedereen aan mee doen.

In verband met de afhankelijkheid van het type weer bij het beoefenen van deze sport, worden onze trainingen gehouden in de periode van mei t/m/ september. U bent dan iedere woensdagavond vanaf 19.30 uur welkom bij de 400 meterbaan aan de DR. A. Schweitzerdreef naast MSV voetbal. Voor onze donateurs is het dan ook de mogelijkheid om op de maandagavond vrij en ongestoord te komen trainen.

 

Wilt u nog meer informatie of aanmelden kijk dan even op onze pagina “ inschrijven ”.

SAMSUNG CAMERA PICTURES