Outdoor fitness

Wat is Outdoor Fitness?
Outdoor Fitness is bedoeld om je algemene lichaamsconditie te verbeteren gebruikmakend van een grote variatie in de bewegingsactiviteiten. Eigenlijk kan iedere vorm van sportief bewegen al onderdeel uitmaken van de training. Bij Outdoor Fitness wordt in grote mate gebruik gemaakt van de omstandigheden en mogelijkheden die de natuur te bieden heeft.

Voor wie is Outdoor Fitness geschikt?
Outdoor Fitness is geschikt voor iedereen die redelijk tot goed in staat is zijn dagelijkse bezigheden te doen zonder noemenswaardige grote lichamelijke klachten. De trainingen zijn geschikt voor jong en oud, waarbij de waarde van de training bepaald wordt door de intentie en inzet van iedere deelnemer. De inhoud van de training.
Zoals al gezegd kan iedere vorm van bewegen al deel uitmaken van de training. Bijvoorbeeld Nordic-Walking en Sportief wandelen (intensief uitgevoerd), maar ook fietsen zou meegenomen kunnen worden in het trainingsprogramma. Over het algemeen moet je bij Outdoor Fitness denken aan veel vormen van Fartlec (vaartspel) gebruikmakend van het terrein. Maar ook aan wat Joggen c.q. trimlopen (laagdrempelig). Verbetering van de conditie.
Een keer in de week één tot anderhalf uur behoorlijk intensief bewegen in de buitenlucht verbeterd de conditie en gezondheid aanzienlijk. Na enige weken van intensief trainen, neemt niet alleen het uithoudingsvermogen toe, maar treedt er ook een duidelijke verandering op in lichaamsgewicht, spierkracht en coördinatie. Deze vorm van trainen kan bovendien een makkelijke opstap betekenen naar de mogelijkheid te komen tot meer hardlooptraining of andere vormen van sporten. Laagdrempelig instappen.
Deelnemen aan Outdoor Fitness bij ons is mogelijk door je in te schrijven als donateur. De trainingen zijn op instuif basis en kan in principe iedereen op elk moment aan meedoen. Onze vaste trainingen zijn iedere dinsdagavond en beginnen om 19.30 uur bij de kantine van de Green Eagles aan de Haydnlaan in Maassluis

Deelname.
Indien u belangstelling hebt of meer informatie hierover wenst, kijk dan even op onze pagina “ inschrijven/contact “ Wilt u direct meer informatie bel dan even met 0651-215496.