Avondvierdaagse georganiseerd door Sport Promotion Maassluis waren ook dit jaar weer 4 avonden van sport in een ontspannen en gezellige sfeer!

De deelnemers hebben vier avonden lang genoten van de wandelsport als de zeer gezellige sfeer. Bij bijzonder goed wandelweer waren er weer veel jeugdige deelnemers die in groepsverband of met hun ouders op pad gingen voor de twee en half en vijf kilometer. Er was ook dit jaar elke avond te genieten van een gevarieerd parcours waarbij veel herkenbare, maar ook nog niet bekenden punten van Maassluis waren opgenomen.

De eerste avond werd er gestart met een wandeling langs het meest herkenbare vergezicht van de Maassluis, de Nieuwe Waterweg. Op de 2e dag een mooie wandeling via de Weverskade door de buurt met mooie namen van bloemen en bomen. De 3e dag was voor iedereen een complete verrassing waarbij een groot deel van de wandeling door de nieuw in aanbouw zijn de wijk “Het Wilgenrijk”. Hier werden de deelnemers door de ontwikkelaar van deze wijk verrast met een speciale flacon gevuld met limonade en stond onze Burgemeester langs het parcours om iedereen aan te moedigen.

Net zoals vorig jaar had het ROG deze vier avonden een loop georganiseerd in het Lepelaarplantsoen en vanaf de 1e avond al waren er ook nu weer een aantal rolstoelers met hun begeleiders mee gaan lopen bij de twee en halve kilometer tochten. Hierbij onze complimenten voor de vrijwillige begeleiders, die deelname mogelijk maakten.

Elke avond weer waren de mensen enthousiast en zelfs verrast over de toch mooie plekjes die Maassluis heeft en ze ongestoord van konden genieten tijdens hun wandelingen. Dit mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers en verkeersregelaars die professioneel zorgden voor veilige gecontroleerde tochten.

Vooral de laatste (finale) avond was zeker dit jaar een geweldige sporthappening. Ook nu weer was er door Jeroen gezorgd dat op de markt iedere deelnemer van zijn kwaliteit ijs kon genieten en i.v.m. de week van de Cultuur in Maassluis had de Culturele Raad gezorgd voor passende muziek op de markt van Maassluis. Bijzonder passend bij de week van de Cultuur was er door organisatie Sport Promotion Maassluis gezorgd dat alle lopers in de laatste kilometers naar de Koningshof werden begeleid door de multiculturele swingende Band “La Negra” compleet met Salsa danseressen. Met nog een korte show voor de Koningshof waren sommige deelnemers uitbundig mee stonden te dansen (blijkbaar nog energie genoeg), gingen we naar binnen waar de medailles werden uitgedeeld. Tevens was er ook dit jaar weer een prijs voor de mooist geklede loopster, loper of groep op de afsluitend avond.

Uiteraard weren de vele vrijwilligers die deze vier avonden lang hadden ingezet om dit vooral leuke sportevenement weer mogelijk te maken, uitgebreid bedankt. Dat ook deze avondvierdaagse bij de deelnemers en vooral bij de vele jeugdige deelnemers goed was bevallen was duidelijk merkbaar. Bij het weggaan hoorde je dan ook velen gedag zeggen met daarbij de opmerking “tot volgend jaar” en wij als organisatie sluiten zich daar volledig bij aan.